Experiment polític: Un Cavall de Troia per a les eleccions del 25M
Otra Democracia Es Posible
Outra Democracia É Posible

Accedeix a la teva pàgina personal
logo-lit (1K)
una altra democràcia és possible
http://otradem.net

dot_gris (1K) Presentació
dot_gris (1K) Fòrum
dot_gris (1K) Candidatures
dot_gris (1K) Programes electorals
dot_gris (1K) Materials de campanya
dot_gris (1K) Més enllà del 25-M
dot_gris (1K) Preguntes freqüents
dot_gris (1K) Enllaços recomanats
dot_gris (1K) COM PARTICIPAR

Girona WebHome - darrers canvis

Què fem si traiem un representant a les eleccions municipals?

Aquesta és una pregunta que tota candidatura d'Una Altra Democràcia És Possible ha de respondre abans del 25-M. Els posicionaments de cada candidatura es poden trobar aquí.

De moment aquestes són les opinions recollides al fòrum de Girona:

qgil: Sobre què faríem en el cas d'obtenir representants hi he estat rumiant i opino que el més adequat seria muntar un sistema consultiu obert a la ciutadania (en la mesura de les possibilitats del moment) per a veure qui haria d'ocupar les places. És a dir que si obtenim un regidor el 25-M ocupem la plaça provisionalment (en Marcel, cap de llista, si li sembla) però el primer que fem és una crida per a participar en una mena de segona elecció, a la qual es podria presentar qui volgués.

La idea seria que les persones escollides es comprometerien a fer activisme en la línia UnaAltraDem i en el si d'un grup de treball (no pel seu compte) durant un any, i llavors tornaria a haver procés d'eleccions internes. Així, si es treiés un regidor hi hauria quatre persones que passarien al llarg de la legislatura (amb una dedicació a temps complert, si és que això de regidor de l'ajuntament de Girona dóna per viure).


xevi: la idea de cedir el representant d'Una Altra Democracia Es Possible a altres persones amb sembla original i coherent


Quim Pagans: Personalment, si aconseguissim un representat no em faria res ocupar el càrrec, si no porta moltes hores, perquè ha sigut molt divertit la sessió de si havia d'haver-hi mapa o no... tot i que em temo que acabaria defensant els meus punts de vista personals, això sí, amb la base de uadep... però suposo que al final també es inevitable... en resum, que no crec que ens trobem amb el cas de tenir un representat però està bé pensar que fariem.


bernat: Respecte a que fer si es treu representant, potser estaria bé estudiar si hi ha alguna manera de cedir els nostres vots en els plens a la ciutadania. Si entre la convocatoria i la celebració dels plens hi hagués prou marge de temps, potser hi hauria alguna manera de muntar un sistema de consulta popular mitjançant Internet, per tal que fos la població la que decidís el sentit dels vots d'Una Altra Democrècia És Possible. Bé, es un tema per estudiar i discutir, però siguent realistes: és pràcticament impossible que treiem cap representant a Girona . smile


oscar: El tema del regidor crec que tindria que anar cap el sistema mes participatiu posible i factible a mès dintentar que sigui el maxim de rotatiu posible aixi tot el que hi pogues estar interesat encara que nomès fos per veure com funciona un ple,pogues accedir-hi.


marcel: Per mi acceptar però funcionar de manere que el representant sigui un simple portanveu de decisions del col.lectiu que podrien articularse per Internet.

Inici · # · Un projecte promogut per Espiral, Motivats, Demopunk Net i més d'un miler de ciutadans independents.