Experiment polític: Un Cavall de Troia per a les eleccions del 25M
Otra Democracia Es Posible
Outra Democracia É Posible

Accedeix a la teva pàgina personal
logo-lit (1K)
una altra democràcia és possible
http://otradem.net

dot_gris (1K) Presentació
dot_gris (1K) Fòrum
dot_gris (1K) Candidatures
dot_gris (1K) Programes electorals
dot_gris (1K) Materials de campanya
dot_gris (1K) Més enllà del 25-M
dot_gris (1K) Preguntes freqüents
dot_gris (1K) Enllaços recomanats
dot_gris (1K) COM PARTICIPAR

Cat WebHome > PreguntesFrequents > MaterialesDeCampanya - darrers canvis

REQUISITS PER A ORGANITZAR CAMPANYES ELECTORALS

La realització d'una campanya electoral al municipi és absolutament opcional, a criteri de cada llista. A nivell de coalició, Una Altra Democràcia És Possible no realitza cap campanya. L'únic objectiu que ens marquem és presentar llistes perquè així les meses electorals tinguin paperetes que expliquen als votants que Una Altra Democràcia És Possible.

Sí que hi ha uns requisits de campanya per evitar que algú s’apunti a aquesta acció amb els típics interessos partidistes.

Una llista no té per què realitzar campanya si no vol. Ara bé, presentar una llista és una bona oportunitat per obtindre un ressò als mitjans i al municipi, i amb més imaginació que recursos es pot muntar una campanya que estengui als nostres veïns la reflexió que Una Altra Democràcia És Possible.

QUIN PROGRAMA DEFENSEM?

L'únic punt imprescindible és la crítica a l'actual sistema democràtic i la formulació d'alternatives concretes per a fer-lo més participatiu a la societat. A partir d'aquí, cada llista pot afegir els punts que desitgi, sempre que siguin compatibles amb el marc electoral de la coalició.

DEMANAR EL VOT?

Ni demanar el vot ni dir explícitament que no volem vots. El que volem és introduir punts importants que contínuament s'estan obviant a l'agenda, i en això és en el que ens hauríem de centrar en cada píxel, pica i segon de difusió.

La coalició no pretén guanyar vots, encara que és possible que aquests arribin. Si algú veu un anunci o el programa electoral o una papereta de vot i creu que hi ha de votar en blanc, ens sembla perfecte que voti en blanc. Òbviament, si pensa que ha de votar Una Altra Democràcia És Possible, doncs perfecte també.

PROMOCIONAR CANDIDATS?

Sota cap motiu les campanyes han de promocionar candidats. És a dir, res de cartells amb personatges de moda, gent coneguda al municipi, etc.

QUIN TIPUS D'ESLÒGANS?

Els missatges de les campanyes han d'estar centrats en idees que facin pensar. A banda de no demanar el vot, no han d'incidir en la competició electoral ni han de basar-se en frases boniques de contingut abstracte o buit. O eslògans del tipus "Amb Pérez arriba el canvi", "Vota'ns", "Tots junts guanyarem", "Per un món millor", "El futur és nostre", etc. Per a això ja tenim les campanyes buides de contingut dels partits tradicionals. "Una Altra Democràcia És Possible" és l'excepció a aquesta norma. wink

Inici · # · Un projecte promogut per Espiral, Motivats, Demopunk Net i més d'un miler de ciutadans independents.